Vergoedingen en verzekeringen

Directe Toegankelijkheid Oefentherapie

De Directe Toegankelijkheid Oefentherapie (DTO) maakt oefentherapie voor iedereen rechtstreeks bereikbaar. U mag sinds 1 januari 2008 zonder verwijzing van uw huisarts direct naar uw Mensendieck therapeut. Wanneer u klachten heeft met uw houding en beweging weet u zelf vaak heel goed wat u nodig heeft. Voor vele van u is oefentherapie de aangewezen behandeling. Een Oefentherapeut is DE specialist op het gebied van houding en beweging. DTO zorgt ervoor dat u de kortste weg kan bewandelen naar de zorg en kan starten met het verminderen of voorkomen van uw klachten. Samen met uw therapeut kunt u zo snel mogelijk aan uw herstel werken.

U neemt contact op met Mensendieck Bruggink en maakt een afspraak voor een screening. Samen bepaalt u met uw therapeut of oefentherapie u kan helpen. Wanneer de indiactie voor Oefentherapie aanwezig is worden er concrete afspraken gemaakt over de aard, de start en het doel van de behandeling, het behandelplan. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden uw Oefentherapie. Het is natuurlijk altijd verstandig om even in uw polis te kijken.

Bij twijfel, bel met uw specialist van Mensendieck praktijk Bruggink en start met uw herstel. Uw vertrouwde prakijk in Almere heeft contracten met alle verzekeraars in Nederland en adviseert u graag.